VORES POLITISKE ANSVAR

Ét af vores største ansvarsområder er at arbejde for at minimere udsatheden i vores samfund. Det sker bl.a. gennem vores respektive afdelingers rådgivningstilbud, som skal bidrage til at give et overblik over den enkelte persons situation og på den måde være med til at hjælpe vedkommende med sine problemstillinger.
For at kunne gøre dette yder vores medarbejdere en helhedsorienteret rådgivning. Dette imødekommer vi for det første ved, at vi samarbejder på tværs af vores afdelinger. For det andet betyder det, at vi gennem eksterne samarbejder med jobcentre, advokatfirmaer, kommuner, andre civilsamfundsorganisationer, inkassobranchen, Kriminalforsorgen og deltagelse i eksterne netværk deler vores erfaring og viden med andre organisationer, der ligeledes arbejder med vores målgruppe. På den måde er det vores målsætning at sørge for, at vores målgruppes interesser kan imødekommes af os og andre organisationer, myndigheder eller institutioner.

Udover ovenstående ser vi det som vores pligt at være talerør på den politiske scene for mennesker, der er havnet i uoverskuelige situationer. Derfor forsøger vi at have fingeren på pulsen og tage del i den politiske og offentlige debat, så snart debatten omhandler emner, der vedrører vores arbejdsområder. Derfor udformer vi høringssvar, politiske henvendelser og deltager i høringer mv. på Christiansborg. Uanset typen af politisk arbejde er det altid formålet at sikre, at alle kan få den hjælp og respekt, som de har brug for.

Vi er en del af følgende netværk: