Høringssvar om lukningen af Hasle Bibliotek

Vidensbank

Da vi hørte, at Magistraten for Kultur og Borgerservice har planer om at lukke Hasle Bibliotek, blev vi rystede. Derfor har vi indsendt et Høringssvar om Hasle Bibliotek.

Hasle Bibliotek er en institution i Trillegården, der et område som længe har kæmpet med et blakket ry. De danske biblioteker har til opgave at fordre viden og læring, og Hasle bibliotek udfører denne opgave og meget mere. Biblioteket er en vigtig institution for områdets sociale integration og den interkulturelle sameksistens. Dette skyldes, at biblioteket er et samlingssted for beboerne i området. Biblioteket afholder job-cafeer, lektie-cafeer, fællesspisning, fejring af studenter med mere til stor glæde for områdets beboere og i samarbejde med Kulturhuset. Hasle Bibliotek udfører i tæt samarbejde med Kulturhuset forbyggende arbejde, som er med til at begrænse kriminaliteten i området. Dette er altafgørende for, at Trillegården ikke ender på ”Ghetto-listen”. 

Det er vores overbevisning, at en lukning af Halse Bibliotek er en meget kortsigtet beslutning. Kommunen vil spare penge på kort sigt, men det vil koste på integrationen og kriminaliteten på lang sigt.

Du kan læse hele vores høringssvar om Hasle Bibliotek Her.