Budgetlægning

Herunder kan du læse mere om hvordan du udarbejder et budget og gode råd til hvordan du overholder det herunder også hvilke udgifter der godkendes af de offentlige og private kreditorer. Derudover kan du også finde ud af hvad begrebet betalingsevne betyder og hvordan du beregner denne i forhold til indgåelse af afdragsordninger med dine kreditorer.

Gode råd til budget lægning
Det kan være forholdsvis nemt at udarbejde et budget, hvis man har en simpel økonomi, det svære er at overholde budgettet. Der er forskellige metoder, som kan gøre det nemmere at overholde sit budget og dermed ikke pludselig stå sidst på måneden uden nogen penge.
Opret en budgetkonto
Hvis du har mulighed for det, kan det være en god ide at oprette en budgetkonto, hvor du hver måned laver en fast overførsel med et beløb svarende til dine gennemsnitlige udgifter (Årlige udgifter/12). På den måde undgår du, at du i nogle måneder modtager regninger, som du ikke er i stand til at betale eller som du ikke har afsat penge til, f.eks. forsikringer. Du skal dog være opmærksom på, at det er ikke alle banker som vil oprette en budgetkonto til dig, det kan være at de eksempelvis ikke vil, hvis du er registreret i Experian RKI eller Debitor Registret.
Lav ugentlige konvolutter til madpenge
Hvis du ofte oplever, at du sidst på måneden ikke har penge til mad, kan det være en god ide at hæve, eller få banken til at afsætte, et fast beløb pr. uge, således at du måske har 500 kr. om ugen til mad og daglige fornødenheder. Afsæt et fast beløb til forbrug hver måned Hvis du har svært ved at administrere dit forbrug, kan det være en god ide, at afsætte et fast månedligt beløb, som må bruges til f.eks. tøj, cigaretter, restaurationsbesøg mv. På den måde, har du hele tiden et overblik over hvor meget du har tilbage til forbrug.
Lav en separat opsparing
Lav en aftale med din bankrådgiver, om at du hver måned afsætter f.eks. 500 kr. til en separat konto. Det kunne desuden være en ide, at aftale med din bankrådgiver, at du skulle kontakte bankrådgiveren hver gang, du skal hæve penge på denne konto, og det derfor er mere besværligt at bruge penge fra denne konto.
Udskift kreditkortet med et debetkort
Hvis du har svært ved at administrere et kreditkort, og ofte har haft overtræk på din konto, så kan det være en god ide at have et debetkort i stedet for et kreditkort, altså et kort hvor du ikke kan lave overtræk, f.eks. Visa Electron og Mastercard Debit.
Previous
Next

HVAD BETYDER BETALINGSEVNE?

Læs mere

HVAD ER ET RÅDIGHEDSBELØB?

Læs mere

HVORDAN BEREGNER MAN BETALINGSEVNEN?

Læs mere

ER DER FORSKELLIGE TYPER AF BUDGETTER?

Læs mere

HVAD BRUGER JEG BETALINGSEVNEN TIL?

Læs mere

HVORDAN UDARBEJDER JEG ET BUDGET?

Læs mere