Hos Den Sociale Retshjælp yder vi flere forskellige former for rådgivning. Da vi arbejder med mange forskellige befolkningsgrupper har vi stor forståelse for, at det ikke altid er muligt at kunne møde fysisk op i en retshjælp, hvis man har brug for hjælp. Mange mennesker har jobs, der afholder dem fra at møde op i vores åbningstid og i sagens natur kan indsatte samt øvrige klienter fra hele landet ikke møde op på Den Sociale Retshjælps adresse.
Vi tilbyder derfor også rådgivning over telefon samt e-mail og det er vores håb, at denne udvidede adgang til vores rådgivning og hjælp, vil få flere til at benytte sig af muligheden for gratis gældsrådgivning og juridisk rådgivning. Vi håber derfor, at adgangen til vores rådgivning kan hjælpe til at enkeltstående problemer du skulle have, ikke vokser større og derved får omfattende konsekvenser.
▼ Om vores personlige rådgivning
Du er meget velkommen til at dukke uanmeldt op på et af vores kontorer - i henholdsvis Aarhus og København - indenfor vores åbningstid. Det er dog ikke sikkert, at der vil være en medarbejder, som kan hjælpe dig lige med det samme, og det kan ske, at du vil blive henvist til at vente, indtil der er en medarbejder ledig. Det kan derfor være en god idé at ringe og aftale en tid på forhånd så den manager, der skal hjælpe dig, vil være forberedt på at du kommer, så de har tid til dig samt har en mulighed for at forberede sig til mødet inden.
Inden du retter henvendelse og kommer til møde, bedes du forinden have gjort dig nogle tanker om hvad du konkret ønsker hjælp til samt medbringe alle relevante dokumenter.
▼ Om vores skriftlige rådgivning
Den Sociale Retshjælp tilbyder både skriftlig gældsrådgivning og juridisk rådgivning via mail og brev. Vi forsøger, at svare på henvendelser bedst og hurtigst muligt. Dog vil der være spørgsmål, der ligger udenfor vores ekspertiseområde, men vi vil altid bestræbe os på at finde det rigtige sted, hvor du kan henvende dig med netop dit spørgsmål.
Da vi løbende modtager rigtig mange henvendelser, vil der i perioder kunne forekomme lidt ventetid, men vi bestræber os på at svare indenfor 48 timer - afhængig af spørgsmålets omfang og indhold kan der dog gå op til en uge.
Vi modtager dagligt mange skriftlige henvendelser og da vi gerne vil kunne hjælpe bedst muligt, er det vigtigt, at der i henvendelsen står følgende oplysninger:
- Henvendelsesårsag - skriv en kort introduktion til problemstillingen, såfremt der er flere problematikker efterfølgende, list disse op i punktform.
- Hændelsesforløb (oversigt over tidsforløb) - lav gerne et hændelsesforløb, hvor du skridt for skridt gennemgår hvad der er sket i sagen/sagerne samt, hvis muligt, indsætter tid, dato og sted for hændelserne.
- Kontaktoplysninger - det er vigtigt, at du skriver dit telefonnummer samt hvornår og hvordan du bedst træffes, så vi har mulighed for at rette henvendelse til dig.
▼ Om vores webcam rådgivning
Som en del af vores rådgivningstilbud, tilbydes der fra september 2013 webcam rådgivning til borgere, der ikke selv har mulighed for at møde fysisk op på et af vores kontorer i Aarhus eller København. Såfremt man falder udenfor vores målgrupper for webcam rådgivning, men bor hvor der ikke er et lokalt rådgivningstilbud og derfor ikke har lige adgang til gratis retshjælp eller gældsrådgivning, tilbydes der også webcam rådgivning.
Der tilbydes rådgivning via webcam indenfor vores åbningstider. I første omgang aftales der et tidspunkt for mødet, hvilket kan ske efter, at du har rette telefonisk eller skriftlig henvendelse. Her vil en af vores Managere tage imod din henvendelse og hurtigst muligt få styr på, hvilken hjælp du har brug for, samt hvornår du ønsker at afholde mødet. I forbindelse med henvendelsen vil Manageren informere om de praktiske ting i forhold til selve mødet herunder også bede om eventuelle oplysninger eller relevante dokumenter, for at sikre den bedst mulige rådgivning.
Der er ingen forskel på vores rådgivning eller efterfølgende sagsbehandling, hvad enten du retter henvendelse telefonisk, personligt, skriftligt eller via webcam, den eneste forskel er blot rådgivningsformen.