For at du som kommende praktikant eller frivillig kan få en idé om, hvordan det er at arbejde hos Den Sociale Retshjælps Fond, har vi lavet denne side, hvor du kan læse udtalelser fra tidligere praktikanter og frivillige. 


Cathrine, i praktik som gældsmanager, forår 2019:

Cathrine var i praktik i 12 uger i forbindelse med sin uddannelse til finansøkonom. Hun udtaler følgende om sit praktikforløb ved Den Sociale Retshjælps Fond:


Jeg synes, at det har været et rigtig godt sted at være i praktik. Man oplever et godt sammenspil mellem de forskellige afdelinger og man opnår hurtigt følelsen af at være en del af fællesskabet. Er der brug for råd og vejledning, kan man gå til sine kolleger ligeså meget, som man kan gå til sin leder for sparring. Jeg oplever, at jeg i løbet af mit praktikforløb ved Den Sociale Retshjælps Fond er blevet mere udadvendt og har fået en oprigtig lyst til at hjælpe andre, som har behov for dette. 


Cathrine har været så glad for sit praktikforløb ved Den Sociale Retshjælps Fond, at hun har valgt at fortsætte som frivillig gældsmanager fire timer om ugen. 


Daniel, frivillig gældsmanager fra februar 2019:

Daniel har været frivillig i gældsrådgivningen siden februar 2019 og udtaler følgende om at være frivillig ved Den Sociale Retshjælps Fond:


Som frivillig ved Den Sociale Retshjælps Fond får man fra dag ét tildelt stort ansvar, samtidig med at man indgår i et kompetent team af medarbejdere, der kan hjælpe. Det er det perfekte sted, hvis man søger efter at gøre en forskel for nogle mennesker, som virkelig værdsætter hjælpen, samtidig med at man kan udvikle sine egne kompetencer. 


Michelle, i praktik som juridisk manager, forår 2019:

Praktikant i den juridiske rådgivning, Michelle, udtaler følgende om sit praktikforløb hos Den Sociale Retshjælps Fond:


Et arbejdssted med et godt og lærerigt miljø - arbejdsmæssigt såvel som socialt. Man bliver både udfordret, men også udviklet på det faglige og personlige plan.


Michelle har værdsat sit praktikforløb så meget, at hun fortsætter som frivillig juridisk manager på kontoret efter sommerferien. 


Cecilie, i praktik som HR - og kommunikationsmedarbejder, forår 2019:

Praktikant i sekretariatet, Cecilie, udtaler følgende om sit praktikforløb hos Den Sociale Retshjælps Fond: 


At være i praktik ved Den Sociale Retshjælps Fond har været en super lærerig oplevelse. Man får rigtig meget ansvar fra starten og er selv med i udvælgelsesfasen i forbindelse med ansættelse af nye praktikanter og frivillige. Man får på den måde afprøvet en masse ting og kan selv være med til at bestemme sine arbejdsopgaver indenfor rammerne.  Har man mod på nye udfordringer, vil jeg bestemt anbefale en praktikplads ved Den Sociale Retshjælps Fond. 


Aarhus: Augustenborggade 2 – 8000 Aarhus C – 70 22 93 30 – aarhus@socialeretshjaelp.dk


København: Bragesgade 10C – 2200 København N – 70 22 93 30 – kbh@socialeretshjaelp.dk