Den Sociale Retshjælps Fond i medierne 2016

December

Expressen - KvällsPosten 17. december

Direktør Sandy Madar udtaler til svenske Expressen, at systemet, der skulle hjælpe folk ud af kriminalitet, har fejlet. Det er vigtigt, for at lave en indsats der er succesfuld, at der er en dialog i boligområderne, som er baseret på respekt. Se også dette indslag: Trebarnsmamman hjälper gängman ur kriminalitet


Ekstra Bladet 11. december

Direktør Sandy Madar står for første gang frem i pressen og fortæller om den frivillige private bande exit, som hun har drevet igennem en årrække. Se også disse artikler: Mor til tre driver privat bande exit og Mistede narko for en million kroner - Jeg er nødt til at fortsætte min kriminalitet


November

DR.DK 10. november

Juridisk leder Johanne Beck Sørensen udtaler i forbindelse med dagens udsendelse 'Kontant', at der ikke er mange muligheder for at komme ud af en personlig hetz.


DR.DK 10. november

Juridisk leder Johanne Beck Sørensen giver i forbindelse med dagens udsendelse 'Kontant' tre gode råd til, hvordan man undgår problemer med sin håndværker.


Kontant - DR 10. november

Juridisk leder Johanne Beck Sørensen deltager i Kontant, som denne dag handler om hvordan konflikter med håndværkere kan ende i personlig hetz.


TV2 Østjylland 8. november

Leder i gældsafdelingen Morten Bendtsen udtaler i artiklen 'Forbrugerråd advarer mod dumme lån efter kontanthjælpsloft', at man i kølvandet på kontanthjælpsloftet levende kan forestille sig, at når ​borgere​ mister nogle tusinde kroner om måneden, vil der også opstå flere henvendelser til Den Sociale Retshjælps Fond som følge af det.


AVISEN.dk 5. november

Leder i gældsafdelingen Morten K. Wind udtaler i artiklen 'Efter kontanthjælpsloftet: Flere søger akut hjælp til gæld', at Den Sociale Retshjælp først forventer at kunne se det fulde omfang af de nye kontantshjælpsregler om nogen måneder. 


Oktober

TV2 ØSTJYLLAND

Den Sociale Retshjælps Fond udtaler til TV2 ØSTJYLLAND, at kviklån er et stort problem for deres klienter. Aarhus 1900-løberen, sportsidol og vinder af en OL-guldmedalje Sara Slott Pedersens reklamerer for kviklånsfirmaet Ferratum. På baggrund af denne historie nævnes Den Sociale Retshjælps Fond også i Aarhus Stiftstidende OG TV2.


AVISEN.dk 29. oktober

På baggrund af artiklen 'Skat inddriver gæld i kontanthjælpsmodtageres børnepenge' i AVISEN.dk, bliver Den Sociale Rethjælps Fond nævnt i følgende medier: Thisted Dagblad, BT, Radioavisen, Herning Folkeblad, Arbejderen, TV ØstEkstrabladetPolitikenNordjyskeBørsendr.dk og tv2.dk. Juridisk leder Kristian Aarsøe udtaler at skat bør tage hensyn til familiens rådighedsbeløb, når denne inddriver gæld.


Søndagsavisen Vestegnen 26. oktober

Den Sociale Retshjælps Fond omtales i Søndagsavisen Vestegnen i artiklen 'Godt råd: »Skær ind til benet«' i forbindelse med et oplæg i Askerød om konsekvenserne af den nye kontanthjælpsreform.


Altinget 25. oktober (læsning af fuld artikel kræver abonnement)

Direktør Sandy Madar er citeret i artiklen 'Retshjælp advarer mod jamming af mobiler' på baggrund af en henvendelse til Folketingets Retsudvalg. Sandy fortæller i artiklen, at blokering af mobilsignaler i landets fængsler er symptombehandling med potentielt store bivirkninger for mange indsatte.


Information 1. oktober (læsning af fuld artikel kræver abonnement)

Juridisk leder i Den Sociale Retshjælps Fond, Johanne Back Sørensen, medvirker i artiklen 'Kommuner anvender 225-timersreglen vidt forskelligt'. I artiklen fortæller Johanne, at det er vidt forskelligt hvilken dokumentation for sygdom kommunerne forlanger for, at borgeren kan blive undtaget af 225-timersreglen. 


September

Aarhus Stifttidende 24. september

Direktør Sandy Madar skriver i et læserbrev til Aarhus Stifttidende om hvilke overvejelser, der bør være i forbindelse med at installere jammere i de danske fængsler. Ved at vedholde kontakt til omverden udenfor fængslerne, vil de indsatte være i stand til at opretholde et netværk, som er vigtigt for deres resocialisering ved løsladelse.


Kontant DR1 22. september

Juridisk leder i Den Sociale Retshjælps Fond, Johanne Back Sørensen, deltager i Kontant på DR1. I programmet fortæller Johanne, at til trods for at danskere, der er blevet udsat for identitetstyveri, får stjålet og misbrugt deres personoplysninger, så er det, ifølge dansk ret, ikke dem, der er de forurettede.


August

HK Kommunalbladet 26. august

Afdelingsleder i Den Sociale Retshjælps Fond, Lene Dall-Hansen, fortæller i HK Kommunalbladets artikel 'Hvad gør du med gældsramte borgere?' hvad man som kommunal medarbejder kan gøre for gældsramte borgere. 


AVISEN.dk 12. august

Juridisk leder i Den Sociale Retshjælps Fond, Johanne Sørensen, udtaler til AVISEN.dk i artiklen 'Redningsplanke for kontanthjælpsmodtagere: Kan tjene penge på udlejning', at værelsesudlejning nærmest er den eneste måde, kontanthjælpsmodtagere kan få lidt ekstra penge.


Juli

AVISEN.dk 1. juli

Juridisk leder i Den Sociale Retshjælps Fond, Johanne Sørensen, udtaler til AVISEN.dk i artiklen 'I dag ryger Charlotte på integrationsydelse: "Det virker fuldstændig absurd"', at Tårnby Kommune muligvis fejltolker loven, i en sagen om Charlotte der ender på integrationsydelse efter at have haft bopæl i Sverige.


AVISEN.dk 1. juli

Juridisk leder i Den Sociale Retshjælps Fond, Johanne Sørensen, udtaler til AVISEN.dk i artiklen 'Kendt advokat undersøger mulighed for retssag om integrationsydelse' følende om integrationsydelsen:"Det er en meget indgribende lov. Det er meget skelsættende for de borgere, der bliver ramt. Den påvirker bagudrettet, så man ikke kunne have haft mulighed for at indrette sig efter det."


Juni

Berlingske 12. juni (læsning af fuld artikel kræver abonnement)

Leder af gældsrådgivningen i Den Sociale Retshjælps Fond, Morten K. Wind, udtaler til Berlingske i artiklen 'Nu rammer chokbølgerne efter jordskælvet i Skat' at skriftelige gældsopgørelser fra Skat er et vigtigt redskab til at få afdraget på borgeres gæld.


Horsens Posten 1. juni

Den Sociale Retshjælps Fond blev nævnt i Horsens Posten i forbindelse med opstart af vores nye afdeling på Pilegade 1. 


Maj

Information 18. maj (læsning af fuld artikel kræver abonnement)

Sandy Madar, direktør for Den Sociale Retshjælp, Birthe Holm, formand for Sjældne Diagnoser, Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer og Sysette Vinding Kruse, Advokatrådet har sammen skrevet et læserbrev til Information omhandlende retssikkerheden i den kommunale sagsbehandling på social- og beskæftigelsesområdet. Læserbrevets overordnede budskab er, at denne er under pres.


Djøfbladet

Den Sociale Retshjælps Fonds gældsrådgiver, Mathias, medvirker i et interview om frivilligt arbejde i Djøfbladet. I interviewet fortæller Mathias om, hvordan det at gøre en forskel for andre mennesker, indgå i et socialt fællesskab og samtidig booste CV'et har stor betydning for hans virke som frivillig. 

"(...) Der er andet, der betyder noget, end en fed løncheck", udtaler han. 


Horsens Folkeblad Tirsdag 17. maj 2016

Den Sociale Retshjælps Fond er i Horsens Folkeblad i forbindelse med opstart af vores nye afdeling i Horsens.


Marts

P4 Syd Morgen 16. marts 

D. 16. marts var Den Sociale Retshjælps Marianne Wellberg Olsen i P4 Syd Morgen. Her udtalte Marianne sig om, nogle af de konsekvenser det ny-vedtaget moderne kontanthjælpsloft kan få for de socialt udsatte borgere. Bl.a. vil det betyde at flere enlige forsørgere vil blive udsat af deres bolig, da de ikke har det økonomiske råderum til at betale husleje. Ca. 2 timer og 13 minutter inde i denne LYDFIL kan du høre Mariannes og Den Sociale Retshjælps svar på P4 Syd’s spørgsmål.


Februar

Ekstrabladet 20. februar

Den Sociale Retshjælps Fond bliver omtalt i ekstrabladets temanummer 'Ekstra Lørdag'. Dette nummer handler om gæld og hvordan man får hjælp til at slippe af med denne.


Januar

AVISEN.dk 30. januar

Den Sociale Retshjælps Fond bliver omtalt i artiklen 'Socialrådgiver: Sådan kommer du ud af din gæld' i AVISEN.dk. 


Nørrebro Nordvest Bladet 20. januar 

Den Sociale Retshjælp nævnes i Nørrebro Nordvest Bladet. Der gøres opmærksom på, at DSRF tilbyder gratis gældsrådgivning på Nørrebro Bibliotek hver tredje mandag i måneden.
 

Aarhus: Augustenborggade 2 –  8000 Aarhus C – 70 22 93 30 – aarhus@socialeretshjaelp.dk


København: Bragesgade 10C –  2200 København N – 70 22 93 30 – kbh@socialeretshjaelp.dk